Sreda, 30.1.2019

MONSTERA DELICIOSA, KUHARJI POZDRAVLJAJO, MI PA NAZDRAVLJAMO!

Pozdrav iz kuhinje
Bailly Lapierre pinot noir, 2014, brut
*
Le sekaj, sekaj postrvico, ti-drala-drila-didrom…
Sekanica rdeče postrvi, rebrinčeva ali pastinakova krema,
jabolka Granny Smith, drobnjakovo olje
Guerilla zelen, 2017, eko
*
Če je dober jelenji ruk, jelenino uživamo brez muk!
Tanke rezine jelenine, gel gozdnih sadežev, cvetača, brinova majoneza
Keber Collio bianco, 2016
*
V spomin na Angiolina, Angelotta iz Montferrata
Piemontski raviol »agnolotto di magro«, polnjen s kremnim sirom, drobnjakom in orehi
Korenika Moškon Tris, 2017, eko
*
Trska ne pomeni le kurjave (!)
Pečena polenovka s fermentirano ješprenjevo pasto, topinamburjeva krema, maslena školjčna omaka,
marinirana školjka v bučnem olju in semenih
Burja bela, 2017, eko
*
Govedina ne potrebuje krojača
Trgana govedina (lica rebra, rep)
s kobilcami ali gamberi v kruhovi skorji,
korenčkova krema s slanino, pinjenec
Gordia rdeče, 2015, eko
*
Mandarina in beljakova meringa,
ob tem se zdrzne vsaka sfinga…
Še več: od tu gre vse na bolje,
kar zagotavlja konopljino vam olje!
Sorbet
*
Bis coctus ali dvakrat pečen Francoski čokoladni biskvit, marcipanova in jogurtova pena, lešnikov sladoled, krema pražene pistacije
*
Kava

Prof. dr. Janez Bogataj,
Conseiller Gastronomique

foto mag. Tomaž Dular