NAJ BO KUBUS ALI KUBA,
LE CUBO NAM JE HIŠA LJUBA!
Restavracija CUBO, Ljubljana
sreda, 19.1.2022
Za pozdrav krema iz zrn, ki so jih posušena jedli do 16. stoletja
Pita z grahovo kremo kremo in črnim česnom
Hrustljava blazinica z zelenjavno sekanico, grškim jogurtom in pikantnim kaviarjem
Mumm Cordon rouge
*
Malo tudi po japonsko
Tanke brancinove rezine z dehidriranim porom, vloženo korenje, pečeni avokado
Prinčič & Četrtič Sinefinis brut nature, Rebolium
*
Kot pri kulinaričnem knjigovezu
Zloženka millefeuille s hrustljavo govedino, pena (mousse) iz pečene cvetače in gorčice, prah zelenega jabolka in koromača
Vipava pinela Lanthieri 2020
*
Pa še malo japonskega in arabskega
Juha miso, rebrinčev pire, vloženi ingver, zelenjavni cmok ali falafel
*
Kaj je še prišlo iz Azije?
Rižota z račjim konfitom, marelicami in pomarančami
Chateau Miraval, Cotes de Provence 2020
*
Na vrsti je razgradnik…!
Citrusov sorbet ali šerbet z likerjem Cointreau
*
Brancin, luben ali zobčasti ostriž
Brancinov file, pokuhan v rjavem maslu, zelenjavna zloženka, omaka s prosekarjem, opečen jadranski škamp
Kristalvin chardonnay selection 2018
*
Tele je zašlo med lešnike…
Telečji file v skorjici lešnikov in kakavovih zrn, močna ali demi–glace omaka s portovcem, krompirjeva zloženka, francoski mehki sir brie
Jakončič Carolina noir 2017
*
Če skuhamo smetano oz. jogurt
Jogurtova panna cotta s kokosovo kremo in mangom
Jakončič Ariada 2015
*
Sladek spomin na angleški božič
Tradicionalni angleški božični kipnik ali pudding, konjakovo maslo s pomarančami, mascarponejeva pena
Jakončič Ariada 2015
***
Za začetek Chaînovega leta,
tu okusov Cubo je paleta,
vsako leto na meniju so novosti,
nekaj slanih, nekaj pa sladkosti!



